BLOG

Thom Goderie 

Het begon voor Thom Goderie allemaal bij het winnen van de Mister Gay verkiezingen 2011 in Nederland. Inmiddels heeft zijn carrière een flinke vlucht gemaakt en kom je Thom regelmatig tegen op TV. Op dit moment is Thom verslaggever bij Talpa waar hij zich focust op diverse projecten. Voor dit artikel vroegen wij Thom naar zijn ervaringen in de entertainment sector en hoe je in de mediawereld terecht komt. 

 

Thom Goderie Parels

 

 

Maak kennis met Thom Goderie: hoe is jouw carrière begonnen?

Mijn carrière begon niet in de mediawereld. Voordat ik aan de slag mocht bij Talpa werkte ik voor het bedrijf van mijn vader. Toen ik in 2011 de Mister Gay verkiezingen van Nederland mocht winnen, werd ik onder andere uitgenodigd door Carlo en Irene en Qmusic. Hier kwam ik erachter dat de mediawereld goed bij mij past. Iedereen is vrolijk en de mediawereld is vooral gevuld met mensen die echt van hun werk houden.

 

Hoe ben je als verslaggever bij Talpa terechtgekomen?

Na de start van mijn carrière in de mediawereld ging het allemaal heel snel. Ik heb mij met verschillende projecten bezig gehouden in de afgelopen jaren. Zo heb ik voor mijn online serie Bekend in de Buurt verschillende bekende Nederlanders mogen interviewen. Voor mijn serie op OUTTV, Thom’s Warehouse, ging ik langs bijzondere, homoseksuele Nederlanders om mensen een exclusief kijkje in hun leven te geven. Door deze serie werd ik benaderd door Omroep West om vlogs te maken en deze video’s hebben er weer voor gezorgd dat ik bij SBS als verslaggever aan de slag mocht. Alle stappen in mijn carrière zijn dus met elkaar verbonden.

In december werk ik 3 jaar voor shownieuws. Ik ben goed in mijn werk omdat entertainment echt mijn passie is. Ik vind het leuk om contact te maken met mensen en ben hier graag voor onderweg. Dit wil niet zeggen dat mijn reis altijd makkelijk is geweest, maar plezier in wat je doet maakt een hoop goed.

 

Wat wil je meegeven aan creatieve jongeren die ook willen doen wat jij doet?

Het begint allemaal met hard werken en veel doorzettingsvermogen. Als je een doel voor ogen hebt dan is het makkelijker om gerichte stappen te zetten waarmee je dit doel kunt bereiken. Begin bijvoorbeeld met vloggen om jezelf kenbaar te maken aan het publiek! 

Toen ik begon met mijn carrière in de media, was ik nog aan het werk bij het bedrijf van mijn vader. Mijn ervaring is dat je moet leren om meerdere ballen in de lucht te houden om succesvol te worden. Het is hierbij niet erg als je fouten maakt. Sterker nog, van deze fouten leer je! Houd je oren en ogen altijd open en pak kansen aan als deze worden aangeboden, ook als je het eng vind om iets te doen. Je staat er namelijk nooit alleen voor.