PARELS

ROOSENDAAL

Ontdek Roosendaalse Parels. 

Wat is een Parel?

Bij Parels is er ruimte om op een laagdrempelige manier in contact te komen met andere jongeren. Denk bijvoorbeeld aan Do. Wij hebben haar gefilmd en een week later had ze 10 andere jongeren op de server die meebouwden aan een digitaal Roosendaal. Neem ook Nienke als voorbeeld, zij mocht optreden tijdens Koningsdag!

Door te leren van succesvolle Parels, wordt het voor jou makkelijker om duidelijke doelen te stellen. Verbinding is de sleutel tot succes, en Parels vormt in dit geval jouw sleutel!

Van zandkorrel tot Parel

Dit kan jij ook!

Je hoeft het wiel niet opnieuw uit te vinden, want PARELS is er om jou te helpen bij het verwezenlijken van jouw dromen. Meld je vandaag aan en deel jouw wensen, dromen, ambities en prestaties met leeftijdsgenoten die zich ook willen ontwikkelen. 

Meld mij aan!

WERKWIJZE

VIND JE PASSIE

Als je weet wat jouw passie is, dan is het makkelijker om te bepalen welk levenspad het beste bij je past. Één waar je ook gelukkig van wordt als je straks volwassen bent. Het is niet erg als je nog niet weet waar jouw passie of ambities liggen. PARELS helpt jou graag bij het vinden van jouw passie, zodat jij je kunt richten op iets wat je echt leuk vindt om te doen. 

1
WAAR HEB JE BEHOEFTE AAN?

Het vinden van jouw passie begint met uitproberen. Door dingen uit te proberen kom je er al snel achter wat je wel en niet leuk vindt en waar je behoefte aan hebt. Wil je bijvoorbeeld met leeftijdsgenoten sparren of heb je behoefte aan een ervaren leermeester tijdens de zoektocht naar jouw passie? 

2
WAT VIND JE LEUK OM TE DOEN?

Ergens gepassioneerd over zijn betekent dat je vol hartstocht bezig bent met iets. Ga daarom bij jezelf na wat jij echt leuk vind om te doen. Heb je een leuke activiteit gevonden waar jij jezelf helemaal in kunt verliezen? Blijf jezelf dan uitdagen om erachter te komen hoe gepassioneerd je echt bent. 

3
WAAR BEN JE GOED IN?

Wij begrijpen dat het moeilijk is om over jezelf te vertellen waar je echt goed in bent. Als je echt niets kunt bedenken, denk dan eens na over wat anderen over jou zeggen. Waar ben jij bijvoorbeeld goed in volgens je vrienden, familieleden en docenten? Door met mensen te praten kun je jezelf beter leren kennen. 

4
WAT WIL JE BEREIKEN?

Als je later op de schommelstoel zit en terugkijkt op jouw leven, wat wil je dan bereikt hebben? Wil je iets veranderen in de maatschappij, wil je de beste worden op sportgebied of wil jij een impact maken met kunst? Bedenk waar je spijt van krijgt als je er nu niet mee begint om erachter te komen waar jouw passie ligt. 

5
WANNEER VERGEET JIJ DE TIJD?

Je weet dat je jouw passie hebt gevonden als je ergens mee bezig bent en de tijd stil lijkt te staan. Ga bij jezelf na wanneer en waardoor je in een flow komt en de tijd vergeet. Zo kunnen wij ons bijvoorbeeld helemaal verliezen in creatieve bezigheden zoals schilderen en video’s maken.