MUZIEK

singer-songwriter

Nienke Consemulder

Muziek maken en zingenCheck website

From 2004

Passie: Muziek maken en zingen

Wouw, gemeente Roosendaal

Scholen: Baayaert ’t Rijks Bergen op Zoom

“Je moet echt niet alles op het spel zetten om verder te komen, want dat is niet nodig. Je moet gewoon jezelf blijven!”

MIJN PASSIE

Wil je iets meer over jezelf vertellen?

Mijn naam is Nienke Consemulder, 17 jaar en geboren en getogen in Wouw. Op dit moment ben ik bezig met HAVO 5 aan ’t Rijks in Bergen op Zoom. Toen ik klein was heb ik de theaterschool gedaan. Ik heb in een koor gezeten, streetdance gevolgd en ik volg gitaarles. Op de middelbare school kwam ik erachter dat ’t Rijks een vooropleiding voor het conservatorium had, en tijdens deze opleiding is mijn muzikale nieuwsgierigheid gegroeid. In het begin vond ik het vooral heel leuk om veel verschillende covers te zingen: zowel Engelstalig als Nederlandstalig en van pop tot rock. Op een gegeven moment ben ik erachter gekomen dat mijn passie vooral bij songwriten ligt. Inmiddels heb ik samen met mijn zangdocente een liedje geschreven en ik ben momenteel aan het groeien op dit gebied.

 

En hoe ziet een week in het leven van Nienke Consemulder eruit?

Ik werk naast school 3 dagen in de week in de horeca en ben de hele dag door bezig met liedjes zingen, 7 dagen per week. Als persoon ben ik heel vrij en een beetje impulsief. Als ik ergens zin in heb dan doe ik dat gewoon. Mijn weken zien er dus heel verschillend uit. Ik denk dat het belangrijk is om jezelf vrijheid te gunnen, omdat je anders je creativiteit beperkt. Ik ben vooral veel bezig met stappen zetten om een carrière in de muziekwereld te bouwen. In de toekomst wil ik naar het conservatorium, maar ik ga eerst een tussenjaar nemen. Ik wil tijdens dit jaar meer werken zodat ik een thuisstudio kan maken. Ik ben ook veel bezig met contacten leggen en deze warm te houden. Dat is de basis in de muziekwereld. Ik wil in het tussenjaar ook meer focus leggen op betaalde optredens.

 

Wat wil je aan jongeren in Roosendaal meegeven?

Een carrière in de muziekwereld is hard werken. Het is ook erg belangrijk om te focussen op je netwerk en het onderhouden van contacten. Door een gunfactor te creëren is het makkelijker om de juiste stappen te kunnen zetten. Je moet echt niet alles op het spel zetten om verder te komen want dat is niet nodig. Je moet gewoon jezelf blijven! Zet je stappen in je muziek carrière, dan kom je veel mensen tegen met dezelfde wensen en dromen als jij. Het is heel belangrijk om voor jezelf op te komen op de momenten dat dat moet, maar het is net zo belangrijk om verbinding te maken met anderen om vooruit te komen.

 

HEY, TOEKOMSTIGE PAREL

Dit kan jij ook!

Je hoeft het wiel niet opnieuw uit te vinden, want PARELS is er om jou te helpen bij het verwezenlijken van jouw dromen. Meld je vandaag aan en deel jouw wensen, dromen, ambities en prestaties met leeftijdsgenoten die zich ook willen ontwikkelen.

Meld mij aan!