IEDEREEN

bruikbare energie

Miniboeren

Vrijwilligers kinderboerderijCheck website

Passie: de kinderen brengen tijd door in de buitenlucht, met elkaar en met de zorg voor dieren.

Tolberg

 

“De kinderboerderij is een veilige plek waar kinderen hun passie voor werken met dieren kunnen ontwikkelen. “

MIJN PASSIE

Joyce over de Minnebeek vrijwilligers Kinderboerderij in Roosendaal

Vanaf 2010 draagt Groenhuysen zorg voor het beheer van de kinderboerderij. De kinderboerderij is er voor jong en oud. Sindsdien is Minnebeek een bruisende plek geworden waar jongeren hun energie kwijt kunnen door als vrijwilliger mee te helpen op de boerderij. Wij spraken Joyce de Lange over hoe de Minnebeek vrijwilligers kinderboerderij jongeren helpt bij het vinden van hun passie.

 

Wat kunnen jongeren van Minnebeek verwachten?

De Minnebeek kinderboerderij in Roosendaal is een plek waar kinderen van alle leeftijden welkom zijn. Je kunt het helpen op de kinderboerderij zien als een lidmaatschap bij de voetbalclub. Voordat je bij ons aan de slag gaat als miniboer is er een gesprek met je ouders om erachter te komen wat jij nodig hebt.

Er is een bord met verschillende klusjes die afgewerkt moeten worden. Deze klusjes doe je alleen of met één van de andere miniboeren op de kinderboerderij. Na het werken is er ook ruimte voor gezelligheid met elkaar en met de dieren. De kinderboerderij is in principe een buurtinitiatief waardoor kinderen hun tijd op een leuke manier kunnen besteden. De kinderboerderij is een veilige plek waar kinderen hun passie voor werken met dieren kunnen ontwikkelen.

 

Wat zijn de voordelen van het werken op de kinderboerderij?

Onze miniboeren bewijzen dat het werken op de kinderboerderij meerdere voordelen heeft. Zo zien wij dat de kinderen die wekelijks bij ons aan de slag gaan, zich sneller ontwikkelen op sociaal en creatief gebied. Dit komt omdat de kinderen tijd in de buitenlucht doorbrengen en met elkaar en met de zorg voor dieren bezig zijn. Zo is er een miniboer die op eigen initiatief een wilgenhut heeft gebouwd met leeftijdsgenoten en zijn wij hard bezig met het maken van een ontdektuin.

Het is altijd een goed idee om tijd in de buitenlucht te besteden. als je dit combineert met de zorg voor elkaar en dieren dan is er nog een belangrijk voordeel. Werken met dieren verlaagt namelijk het stressniveau. Kinderen die zich bijvoorbeeld gestrest voelen door school of de thuissituatie, kunnen bij ons terecht om deze stress om te zetten naar bruikbare energie.

 

Wat onderscheidt de Minnebeek kinderboerderij van andere kinderboerderijen?

Onze kinderboerderij was zo goed als de eerste boerderij die volledig rookvrij was. Omdat wij hier met kinderen werken vonden wij dat roken hier niet in het plaatje past. De kinderen op de boerderij waren het hier ook mee eens en spraken op eigen initiatief volwassenen aan als zij toch een sigaret opstaken.

De kinderen hebben het hier voor het zeggen en door goed met elkaar samen te werken ontstaan er mooie ideeën. De jongeren die op onze boerderij helpen gaan bijvoorbeeld ook regelmatig de wijk in om samen afval van de straat te halen. Zo zorgen wij niet alleen voor leuke activiteiten op de kinderboerderij, maar ook voor een schonere wijk! Doe jij ook mee?

HEY, TOEKOMSTIGE PAREL

Dit kan jij ook!

Je hoeft het wiel niet opnieuw uit te vinden, want PARELS is er om jou te helpen bij het verwezenlijken van jouw dromen. Meld je vandaag aan en deel jouw wensen, dromen, ambities en prestaties met leeftijdsgenoten die zich ook willen ontwikkelen.

Meld mij aan!