MUZIEK

oefening maakt kunst

Jim Wildhagen

Trompettist Check website

From 2007

Passie: muziek maken, carnaval vieren en geschiedenis

Roosendaal

Scholen: Norbertus Gertrudis Lyceum – 3e klas Gymnasium

“Het mooiste aan muziek maken is dat je mensen blij kunt maken, kunt ontroeren en kunt verbinden!”

MIJN PASSIE

Maak kennis met Jim Wildhagen: wil je jezelf voorstellen?

Mijn naam is Jim Wildhagen. Ik ben 14 jaar. Geboren en getogen in Roosendaal. ik zit momenteel in de derde klas Gymnasium van het Norbertus Gertrudis Lyceum. Ik maak muziek in verschillende stijlen en ik vind het leuk om carnaval te vieren. Tot slot ben ik erg geïnteresseerd in geschiedenis, en dan met name de Eerste- en Tweede Wereldoorlog. Mijn grootste talent is muziek maken. Ik speel al sinds mijn 7e jaar trompet. Dit is begonnen met privé les bij ’t Muziekhuis Hiernaast heb ik zanglessen gevolgd bij Martine van der Kar en mocht ik in het kinderkoor zingen. Toen ik 10 was ben ik begonnen bij de muziekvereniging Roosendaal. Daar heb ik eerst bij het opleidingsorkest ervaring opgedaan en ik speel nu trompet bij het variatie orkest.

 

Dat is al een flinke muzikale carrière! Heb je nog meer leuke dingen gedaan?

Jazeker! Ik speel trompet bij twee carnavalsbands, genaamd de Gertrutten van Slag Band en de Hofkapel. De Hofkapel begeleidt het drietal Prins, Nar en Sjampetter bij diverse gelegenheden. Het leukste vind ik het sociale aspect van carnaval. Zo mogen wij bijvoorbeeld regelmatig voor ouderen, zieken en gehandicapte mensen spelen. Je ziet dat deze mensen intens kunnen genieten van onze muziek. Daarnaast krijg ik les van Ton van de Geijn en speel ik ook Jazzmuziek en treed ik regelmatig op bij Jazz750 en in de Kring. Daarnaast treed ik tijdens carnaval op met mijn zusje Jess als “De Soppers” en speel ik samen met andere muzikanten in de New Orleans band.

Door mijn ervaringen met verschillende muzikanten is er de afgelopen jaren veel gebeurd. Zo heeft Citymarketing Roosendaal een artikel over mij geschreven en mocht ik tijdens het 750 jarig bestaan van Roosendaal meezingen in het kinderkoor tijdens de voorstelling “Kijk Ons Roosendaal.” In 2020 en 2021 mocht ik de Taptoe spelen tijdens de herdenking van het bombardement van Roosendaal op 31 mei en mocht ik in 2021 ook het Wilhelmus spelen op de Nationale Dodenherdenking. Dit was erg indrukwekkend en een eer om te doen. Mijn optreden is toen zelfs uitgezonden op Zuidwest-TV. Kortom: als je ergens vol voor gaat dan kunnen er veel mooie dingen gebeuren.

 

Wat wil je meegeven aan jonge muzikanten in Roosendaal?

Ik zou zeggen, wees vooral niet bang om met mensen te praten. Het mooiste aan muziek maken is dat je mensen blij kunt maken, kunt ontroeren en met elkaar kunt verbinden! Als je als jonge muzikant moeite hebt met het vinden van de juiste mensen, dan kun je naar de Talentklas komen. Dit is een initiatief van Cultuur Compaan waarvoor je auditie kunt doen. De mensen bij Cultuur Compaan kunnen je helpen met het bereiken van jouw doelen. Met hulp van anderen is het makkelijker om je doelen te bereiken. Ga er dus gewoon voor en zoek verbinding op! 

HEY, TOEKOMSTIGE PAREL

Dit kan jij ook!

Je hoeft het wiel niet opnieuw uit te vinden, want PARELS is er om jou te helpen bij het verwezenlijken van jouw dromen. Meld je vandaag aan en deel jouw wensen, dromen, ambities en prestaties met leeftijdsgenoten die zich ook willen ontwikkelen.

Meld mij aan!