KUNST

self made artist

Babette Broeren

Custom by BB’sCheck website

from 1994

Passie: schilderen, tekenen, ondernemen

Tolberg Roosendaal

Scholen: Obds De WingerdGertudiscollege RoosendaalFontys Tilburg

“Als je iets echt wilt, dan is het belangrijk om gewoon actie te ondernemen, wat anderen ook over je zeggen.”

MIJN PASSIE

Wil je iets meer over jezelf vertellen? 

Ik ben Babette Broeren, 26 jaar, ik kom uit Roosendaal en ik ben eigenaresse van CustomsbyBB. Als kind was ik al bezig met creatieve dingen. Zo maakte ik bijvoorbeeld portretten van artiesten om deze vervolgens door te verkopen. Dat was mijn bijbaantje op de middelbare school. Ik merkte al snel dat ondernemen iets is waar ik echt gelukkig van wordt en heb toen mijn zinnen gezet op het starten van mijn eigen bedrijf. Ik verzamel al bijna 12 jaar sneakers en met mijn eigen bedrijfje kan ik creativiteit combineren met mijn liefde voor sneakers.

 

Wat doe je precies bij CustomsbyBB?

Ik personaliseer sneakers voor mijn klanten onder de naam CustomsbyBB, afgeleid van mijn naam Babette Broeren. Dit doe ik met verschillende soorten verf, prints, veters en meer. In mijn webshop verkoop ik deze producten ook zodat klanten hun sneakers zelf kunnen customizen. Ik geef ook workshops zodat mensen kunnen leren hoe zij hun sneakers kunnen customizen en je vindt ons regelmatig op evenementen en in winkels. Daar personaliseren wij sneakers live.  

 

En hoe ben je begonnen met CustomsbyBB?

Het is allemaal begonnen als een schoolproject waarbij wij een fictief bedrijf moesten opstarten. Ik heb toen de sneakers van een vriend omgetoverd tot iets unieks en hier is een filmpje van gemaakt. Dit filmpje heb ik op YouTube gezet en trok flink wat aandacht. Ik heb mijn idee toen verder uitgewerkt en de resultaten op Instagram gezet. Hierdoor begon het bedrijf te groeien. Na de middelbare school ging ik naar het HBO en daar heb ik communicatie gestudeerd om het creatieve en het zakelijke te combineren. Tot slot heb ik, voordat ik fulltime aan de slag ging voor mezelf, eerst nog een jaar ervaring opgedaan bij een technische groothandel. In de toekomst wil ik mij weer wat meer gaan richten op het creatieve vlak van mijn bedrijf. Simpelweg omdat creatief bezig zijn echt bij mij past. 

 

Wat wil je meegeven aan jonge ondernemers in Roosendaal? 

Als jij het gevoel hebt dat je van jouw creatieve talent een betaalde baan wilt maken, dan is het belangrijk om gewoon actie te ondernemen. Luister niet naar negatieve geluiden uit je omgeving maar spring gewoon in het diepe. Als je ergens echt gelukkig van wordt dan straal je dit automatisch uit in je werk, en als je iets vindt wat écht bij jou past dan is de kans groot dat je succesvol wordt. Luister daarom naar je eigen gevoel, en niet wat anderen van jouw ideeën vinden.

HEY, TOEKOMSTIGE PAREL

Dit kan jij ook!

Je hoeft het wiel niet opnieuw uit te vinden, want PARELS is er om jou te helpen bij het verwezenlijken van jouw dromen. Meld je vandaag aan en deel jouw wensen, dromen, ambities en prestaties met leeftijdsgenoten die zich ook willen ontwikkelen. 

Meld mij aan!