ART

creatief talent

August Verschuren

Illustreren in comicCheck website

From 2007

Passie: Tekenen, muziek luisteren, skateboarden en katten

Roosendaal

Scholen: Baayaert ’t Rijks Bergen op Zoom

“Ik wil met mijn online stripboek niet alleen mensen vermaken, maar ik wil ook laten zien dat het niet erg is om om hulp te vragen als je hulp nodig hebt.”

MIJN PASSIE

Wil je iets meer over jezelf vertellen?

Mijn naam is August Verschuren. Ik woon in Roosendaal en ben 15 jaar. Ik zit op dit moment op het Nortbertus Gertrudis Mavo en wil gaan studeren in Zwolle. Daar zitten een aantal kunststudies die ik heel leuk vindt. Ik wil mijn beroep maken van mijn creatieve talent en dingen maken die mensen leuk vinden. Ik wilde in eerste instantie schrijver worden, maar illustreren trok mij ook erg aan. Vervolgens heb ik dit gecombineerd en ben ik begonnen met het maken van comics. Op dit moment ben ik bijvoorbeeld bezig met het maken van een online stripboek met Lerry in de hoofdrol. Dit stripboek is mede mogelijk gemaakt door Cultuur Verbindt Roosendaal waar ik mijn idee van het stripboek mocht pitchen tijdens een Pitch Event. Ik heb toen € 2000 gewonnen, waarmee ik kon investeren in apparatuur voor het illustreren, schrijven en publiceren van mijn stripboek.

 

Wat wil je bereiken met het stripboek?

Ik heb een hoop meegemaakt en zie in mijn vriendengroep ook veel mensen die het lastig hebben. Dit komt niet alleen door de coronacrisis, maar ook door zaken als black lives matter en onenigheid over LGBTQ uitingen en oorlogen. Hiernaast kampen jongeren ook met zaken uit het verleden en met mijn stripboek wil ik mensen helpen. Ik wil laten zien dat ze niet alleen zijn. Zo heb ik de karakters zo herkenbaar mogelijk gemaakt, door specifieke problemen als bijvoorbeeld een depressie in een karakter terug te laten komen. Als ik zelf een karakter tegenkom in een boek, strip of film die herkenbaar voor mij is, dan heb ik daar ook baat bij. Ik wil met mijn online stripboek niet alleen mensen vermaken, maar ik wil ook laten zien dat het niet erg is om om hulp te vragen als je hulp nodig hebt.

 

Wat wil je aan jongeren in Roosendaal meegeven?

Het eerste wat ik wil meegeven is blijf proberen en geef niet op. Ik heb zo vaak in een block gezeten en vond het soms ook heel lastig om mijn werk als goed genoeg te bestempelen. Als je volhoudt dan groei je vanzelf en je moet jezelf vooral niet dwingen om teveel te doen. Probeer ook niet teveel te letten op wat mensen om je heen zeggen. Zo heb ik wel eens gehoord dat ik met mijn strips nooit geld kan verdienen, maar zelfs als je niet je carrière van je talent maakt dan is er niets aan de hand. Als je doet wat je leuk vindt dan is dat het belangrijkste. Gewoon doorzetten, want anders zit je straks vast in een baan waar je niet gelukkig van wordt.

HEY, TOEKOMSTIGE PAREL

Dit kan jij ook!

Je hoeft het wiel niet opnieuw uit te vinden, want PARELS is er om jou te helpen bij het verwezenlijken van jouw dromen. Meld je vandaag aan en deel jouw wensen, dromen, ambities en prestaties met leeftijdsgenoten die zich ook willen ontwikkelen.

Meld mij aan!