SPORT

presteren onder druk

Amy Hasselton

MeerkamperCheck website

From 2001

Passie: Atletiek

Roosendaal

Scholen: Fatima school Burgerhout – Norbertus Gertrudis Lyceum – Johan Cruyff Academy

“Planmatigheid, discipline, hard werken en het vooral leuk hebben! Zo kom je waar je wilt zijn.”

MIJN PASSIE

Wil je iets meer over jezelf vertellen?

Mijn naam is Amy Hasselton, geboren en getogen in Roosendaal. Ik ben 20 jaar ik doe aan atletiek. Mijn specialiteit is 7-kamp waarbij ik mij elke dag mag bezighouden met een ander onderdeel. Dit zorgt ervoor dat ik de ene dag bezig ben met onderdelen die veel flexibiliteit vergen, en de andere dag gebruik ik meer spierkracht. Op dit moment zit ik in het laatste jaar van mijn studie sportmarketing op de Johan Cruyff Academy in Tilburg. Hier kan ik sporten met studeren combineren. Ik woon nog thuis samen met mijn ouders en zus in Roosendaal.

En hoe ziet een week in het leven van Amy Hasselton eruit?

Ik heb mijzelf gespecialiseerd in meerkamp op hoog niveau. In 2020 won ik de Gouden Medaille voor het onderdeel verspringen in mijn leeftijdscategorie op het NK Junioren Atletiek. Op het NK Meerkamp indoor heb ik ook een Gouden Medaille gewonnen. Ik train enorm hard. Ik ben 7 dagen per week op de atletiekclub te vinden en ik heb dus een druk weekprogramma. Doordeweeks doe ik aan krachttraining en train ik op verschillende onderdelen. Hiernaast werk ik en ga ik nog naar school. Om goed te kunnen functioneren op dit niveau is het belangrijk dat je je leven goed inplant, je veel doorzettingsvermogen hebt, je bereid bent om hard te werken maar het vooral echt leuk vind wat je doet.

Ik ben eigenlijk altijd al geïnteresseerd geweest in atletiek. Mijn ouders en oudere zus deden in mijn jongere jaren ook aan atletiek. Ik ging als jong meisje mee met mijn ouders en zus naar trainingen en daardoor heb ik mijn passie op vroege leeftijd ontdekt. Toen ik 6 was mocht ik beginnen met atletiek en ik ben toen ook direct begonnen. Sindsdien heb ik heel hard gewerkt om zo goed mogelijk te worden, maar ik ben vooral zo goed in wat ik doe omdat ik elke dag met veel plezier naar de atletiekbaan mag.

Wat wil je aan jongeren in Roosendaal meegeven?

Het begint allemaal met beslissen dat je ergens echt voor wilt gaan. Met veel discipline, doorzettingsvermogen, hard werken en heel veel plezier kom je al een heel eind. Als je iets doet waar je echt gelukkig van wordt dan is het ook makkelijker om iets vol te houden, zelfs wanneer het zwaar wordt. Verder wil ik aan jongeren in Roosendaal meegeven dat als je merkt dat je in Roosendaal niet de stappen maakt die je wilt maken, het ook goed is om buiten Roosendaal te kijken naar wat de mogelijkheden zijn. Ik train op dit moment bij Atletiek Trainingscentrum Rotterdam omdat hier heel veel kennis zit waardoor ik nog beter kan worden in wat ik doe. En het is lekker dichtbij huis! Soms is het dus ook nodig om de verbinding buiten jouw bekende kring op te zoeken.

HEY, TOEKOMSTIGE PAREL

Dit kan jij ook!

Je hoeft het wiel niet opnieuw uit te vinden, want PARELS is er om jou te helpen bij het verwezenlijken van jouw dromen. Meld je vandaag aan en deel jouw wensen, dromen, ambities en prestaties met leeftijdsgenoten die zich ook willen ontwikkelen.

Meld mij aan!