KUNST

schrijven en tekenen

Ilse Egelmeers

Schrijven en KunstCheck website

From 1999

Passie: Schrijven en tekenen

Oud Gastel – Woont nu in Roosendaal

Scholen:  St. Bernardusschool, Prinsentuin College in Oudenbosch en Vitalis College in Breda

“Om iets te kunnen bereiken moet je door moeilijke dingen heen. Uiteindelijk ben je zo dankbaar dat je weer licht kunt zien terwijl alles zo donker was.”

MIJN PASSIE

Zou je eens wat meer over jezelf willen vertellen

Mijn naam is Ilse. Ik woon in Roosendaal in mijn eigen huisje sinds november 2021 en heb een opleiding in de zorg gevolgd. Ik werk op dit moment niet meer in de zorg, omdat ik last heb van onderliggende klachten. In 2017 kreeg ik plots een aanval van steken op mijn borst. Dit gebeurde steeds vaker en bleek te maken te hebben met een functionele neurologische storing in mijn lichaam, veroorzaakt door trauma en stress. Je kunt dit vergelijken met de software van een computer. Soms loop je computer vast en dat gebeurt ook met mijn lichaam. Ik kon op een gegeven moment niet meer lopen en zat in een rolstoel. Ik heb toen heel veel therapie gehad. Op dit moment krijg ik begeleiding en richt ik me op mijn expositie om anderen te inspireren.
Door de neurologische storing kon ik niet meer werken of naar school. Dit was een lastige periode, maar ik vond in tekenen en schilderen echt een uitlaatklep. Het tekenen en schilderen zorgde ervoor dat ik mijzelf kon verliezen. Ik denk dat er steeds meer jongeren zijn die lichamelijke klachten krijgen door teveel stress en met mijn expositie wil ik laten zien dat je een hoop kunt bereiken. Ook als je door een onverwachte gebeurtenis tijdelijk uit het veld wordt geslagen.

Op dit moment ben je bezig met het organiseren van een expositie, wil je daar wat meer over vertellen

Ja, op 2 oktober staat de expositie gepland. Ik ga vooral tekeningen en schilderijen laten zien die ik in de afgelopen 6 maanden heb gemaakt. Met de expositie kun je mijn voortgang zien en ik bestempel mijn werk zelf als psychedelisch. In de tekeningen zie je dat ik aan het begin veilige onderwerpen koos. Ik durfde bijvoorbeeld geen sigaretten of drank te tekenen, maar nu doe ik dat wel. Je ziet in de tekeningen dus technische voortgang, maar je ziet ook hoe ik ben veranderd. De expositie vindt plaats in de galerie van Benjamin Scheltema en ik vind het best wel eng om de expositie straks te houden. Ik wil met deze expositie vooral mijn werk laten zien, maar ik wil jongeren ook bewust maken van wat je allemaal kunt bereiken als je niet opgeeft.

Wat wil je meegeven aan jongeren die in Roosendaal ook een expositie willen organiseren?

Als je iets echt wilt dan moet je gewoon doorzetten. Als je ergens mee begint dan denk je vaak dat het allemaal moeilijk en vervelend gaat worden en vaak is dat ook zo. Maar om iets te kunnen bereiken moet je door moeilijke dingen heen. Uiteindelijk ben je zo dankbaar dat je weer licht kunt zien terwijl alles zo donker was. Je moet gewoon doorgaan met wat je leuk vindt om te doen en dan komt het op een gegeven moment wel goed. Durf ook om hulp aan te nemen als iemand hulp aanbiedt, want zo bereik je je doelen sneller. Het komt echt goed! Ook als je in een periode zit waardoor je denkt dat dat niet zo is.

HEY, TOEKOMSTIGE PAREL

Dit kan jij ook!

Je hoeft het wiel niet opnieuw uit te vinden, want PARELS is er om jou te helpen bij het verwezenlijken van jouw dromen. Meld je vandaag aan en deel jouw wensen, dromen, ambities en prestaties met leeftijdsgenoten die zich ook willen ontwikkelen.

Meld mij aan!