TAAL

organiseren is een passie

Isaac Arnold

SchrijverCheck website

From 2002

Passie: Schrijven – sociale en maatschappelijke vraagstukken oplossen – politiek

Roosendaal

Scholen: De wingerd – Markland College – Vitalis College

“Ik denk namelijk echt dat er heel veel jongeren zijn die poëzie heel leuk vinden en de Nederlandse taal meer gaan waarderen als ze er een andere ervaring mee krijgen.”

MIJN PASSIE

Wil je iets meer over jezelf vertellen?

Mijn naam is Isaac Arnold. Ik ben 19 jaar oud en zo’n 2 jaar geleden ontdekte ik een nieuwe passie: schrijven in de breedste zin. Ik schrijf verhalen tot poëzie en zelfs toneelstukken. Op de middelbare school vond ik Nederlands helemaal niet leuk, maar nu heb ik ontdekt dat de Nederlandse taal eigenlijk heel mooi is. Ik heb in de afgelopen 2 jaar veel geschreven en ik vermoed dat er heel veel jongeren zijn die de Nederlandse taal heel mooi kunnen vinden. Daarom probeer ik op dit moment een poëzie avond te organiseren om jongeren een andere ervaring met de Nederlandse taal mee te geven.

 

Hoe gaat dat? Zo’n poëzie avond organiseren?

Ik zit bij de jongerenraad van Roosendaal en wij waren bezig met een bioscoop evenement waardoor ik in aanraking kwam met Cultuur Verbindt Roosendaal. Ik vond deze organisatie erg interessant en kreeg het idee om zelf ook iets te organiseren. Het was al snel duidelijk dat ik iets met poëzie moest doen en ik ben toen gewoon naar binnen gelopen om erachter te komen of zij iets voor mij konden betekenen. Ik denk namelijk echt dat er heel veel jongeren zijn die poëzie heel leuk vinden en de Nederlandse taal meer gaan waarderen als ze er een andere ervaring mee krijgen.
Ik wil een workshop organiseren van 3 uur waarin een derde partij ons leert hoe je een goed gedicht kunt schrijven. Na de workshop mogen de deelnemers het gedicht voordragen. Het is dus een eendaagse interactieve workshop die jongeren kennis laat maken met de Nederlandse taal en poëzie.

 

En wat zie jij jezelf over 10 jaar doen?

Ik wil in de toekomst poëzie en andere kunstzinnige uitingen combineren met het aanpakken van sociale en maatschappelijke vraagstukken. Het is de bedoeling om, met behulp van dit project, een basis te leggen voor het vormen van een maatschappelijk betrokken stichting die maatschappelijke problemen bespreekbaar maakt in de vorm van creatieve uitingen. Op die manier betrek ik hopelijk meer mensen bij het aanpakken van sociaal-maatschappelijke problemen.

 

Waar loop je tegenaan tijdens de voucher aanvraag bij Cultuur Verbindt Roosendaal?

De aanvraag heeft een aanloop nodig en het is belangrijk om verschillende contacten te leggen. Door veel met mensen te praten kom je erachter wat je moet doen om een project te starten en hoe je bijvoorbeeld een voucheraanvraag op de juiste manier indient. Neem daarom de tijd om je goed voor te bereiden. Het is een kwestie van gewoon doen! Verder wil ik aan creatieve jongeren in Roosendaal meegeven dat je je vooral niet moet laten tegenhouden door wat anderen over je zeggen. Laat je hobby niet los omdat een ander zegt dat het je niets oplevert. Doe gewoon waar jij gelukkig van wordt!

HEY, TOEKOMSTIGE PAREL

Dit kan jij ook!

Je hoeft het wiel niet opnieuw uit te vinden, want PARELS is er om jou te helpen bij het verwezenlijken van jouw dromen. Meld je vandaag aan en deel jouw wensen, dromen, ambities en prestaties met leeftijdsgenoten die zich ook willen ontwikkelen.

Meld mij aan!