BLOG

Robert Breedveld

Looma zet zich sinds 2017 actief in om jongeren en jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt te ondersteunen bij hun ontwikkeling. Door ervaring en werkethos mee te geven is de stap naar een succesvolle carrière minder groot. Wij spraken Robert Breedveld over Looma en hoe het team jongeren in Roosendaal ondersteund bij het vinden van hun passie.

Looma Robert Breedveld


Wil je iets meer vertellen over Looma? 

Mijn naam is Robert Breedveld en ik ben mede-eigenaar van Looma. in 2017 werd Looma opgericht door Pieter Dekker. Pieter en ik hebben allebei een achtergrond in jeugdwerk voor de gemeente Roosendaal en hiervoor mocht ik jongeren trainingen gegeven over zelfstandig ondernemen. Ik merkte tijdens deze trainingen dat de jongeren die Pieter en ik spraken geholpen kunnen worden met het behalen van een duidelijk doel: een betaalde baan vinden. Betaald werk is namelijk niet alleen belangrijk voor het geld, maar ook voor de sociale en maatschappelijke ontwikkeling van jongeren. Om jongeren ook echt een baan te kunnen aanbieden werd Robert Breedveld geboren.

En wat voor banen bieden jullie nu aan? 

Wij zijn begonnen vanuit een kleine loods die we hadden gehuurd om allerlei inpakwerkzaamheden aan te bieden. Wij hebben toen een paar jongeren in dienst genomen en hebben bedrijven benaderd met de vraag of wij de inpakwerkzaamheden mochten overnemen, met het doel om de afstand tot een betaalde baan te verkleinen voor jongeren. Één van onze eerste klanten was Jamin. De jongeren die bij Looma werken pakken de snoepjes van Jamin nu nog steeds in! Wij breiden ons bedrijf op dit moment uit richting de horeca, marketing en catering zodat wij mogelijkheden creëren voor iedereen. Wij hopen hierdoor nog meer jongeren te helpen met het maken van stappen in hun carrière.

Waar komt de naam Looma vandaan?  

Looma is een Ests woord voor creëren of scheppen. Dit past perfect bij ons doel, want wij willen niet alleen banen creëren voor jongeren en jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt, maar ook de basis leggen voor een mooie toekomst. Er is bij ons op de werkvloer ruimte voor ontwikkeling en verbinding. Omdat er zo veel verschillende types bij ons werken leren jongeren niet alleen om te werken, maar ook van elkaar. Er werken bovendien niet alleen jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt door bijvoorbeeld autisme, maar ook jongeren die “normaal” functioneren. Juist deze mix maakt ons team zo sterk.

Wat zou je aan jongeren in Roosendaal willen meegeven?

Ga alsjeblieft op ontdekkingstocht en kom erachter waar je echt gelukkig van wordt. Als je dat weet, dan kun je stap voor stap een plan maken om een doel te bereiken. Als je geen plan hebt met de dag, dan heeft de dag een plan met jou! Een droom kun je pas bereiken als je hard wilt werken, maar wel weet waarvoor je aan het werk bent. Tot slot wil ik meegeven dat het waarmaken van je dromen eenvoudiger is met hulp van anderen. Wees daarom niet bang om contact met ons op te nemen om erachter te komen hoe wij jou kunnen helpen bij het vinden van jouw passie en een baan waar je echt gelukkig van wordt.