BLOG

Geertje & Anne

Cultuur verbindt Roosendaal wil jongeren stimuleren om culturele projecten te bedenken en uit te voeren. Voor de financiering van deze projecten kan je een voucheraanvraag indienen bij Cultuur Verbindt Roosendaal. Wij spraken Geertje Braspenning over hoe dat precies gaat en waar jongeren op moeten letten bij een financieringsaanvraag.

 

Cultuur verbindt Roosendaal

 

Wil je iets meer vertellen over wat Cultuur Verbindt Roosendaal doet?

Mijn naam is Geertje Braspenning, ik werk sinds april 2020 bij Cultuur Verbindt Roosendaal als programmamaker samen met mijn collega Anne. Cultuur Verbindt Roosendaal werd in 2018 opgericht om, op basis van de cultuurnota, een bijdrage te leveren aan het verstevigen en verduurzamen van het culturele klimaat in Roosendaal.
Wij hebben enkele regelingen waar bewoners uit Roosendaal gebruik van kunnen maken om culturele projecten te realiseren. De voucherregeling is voor jongeren het meest toegankelijk. De voucherregeling is bedoeld voor iedereen die iets nieuws wil proberen. Wij proberen jongeren te stimuleren om gebruik te maken van deze regeling voor het realiseren van nieuwe projecten en activiteiten.

Hoe gaat dat, zo’n voucheraanvraag?

Het idee heerst onder jongeren dat het heel lastig om subsidie aan te vragen. Daarom hebben wij de voucheraanvraag zo simpel en laagdrempelig mogelijk gemaakt. Dit zie je terug in het aanvraagformulier voor de subsidie maar ook in onze werkwijze. Wij helpen jongeren namelijk niet alleen met de financieringsaanvraag, maar ondersteunen ook bij het uitdenken van een project. Zo denken wij bijvoorbeeld mee over welke samenwerkingen relevant zijn voor het uitvoeren van een project en welke locaties leuk zijn om te gebruiken.
Waar kunnen jongeren subsidie voor aanvragen?

Met de voucherregeling proberen wij nieuwe en éénmalige culturele initiatieven te stimuleren. Deze initiatieven kunnen ook onderdeel zijn van een bestaande activiteit. De belangrijkste voorwaarde is dat je project een culturele meerwaarde heeft. Het aanvragen van subsidie voor commerciële doeleinden is bijvoorbeeld niet mogelijk. Onze voucherregeling is bedoeld voor culturele projecten zoals het organiseren van een foto-expositie op een bijzondere locatie.

In de pronkkamer op onze website kun je voorbeelden zien van projecten die wij in het verleden hebben gefinancierd. Om de drempel nog verder te verlagen, hebben wij op 22 november 2021 ook onze eerste Pitchnight georganiseerd. Dit is een evenement waarbij je geen aanvraag hoeft in te dienen, maar jouw project in je eigen woorden mag pitchen om kans te maken op € 2000.

Wat wil je meegeven aan jongeren in Roosendaal?

Denk vooral niet dat het idee dat je hebt niet goed is, elk idee is welkom. Denk buiten de kaders om en neem gerust contact met ons op voor meer informatie. Wij helpen je namelijk graag met het realiseren van jouw dromen! Je kunt bij ons langskomen, met ons bellen of appen. Zo zorgen wij er samen voor dat jouw idee uitgewerkt en werkelijkheid wordt. Gewoon doen dus!